Acupunctuur en zwangerschapsmisselijkheid

Veel zwangere vrouwen hebben last van misselijkheid. Meestal is dit vanaf het begin van de zwangerschap tot 12 a 13 weken, maar soms ook langer. De klachten variƫren van brandend maagzuur tot misselijkheid en overgeven.
In termen van acupunctuur is er vaak sprake van vastzittende spanning in de regio van de maag en soms ook het middenrif. Acupunctuur kan helpen deze spanning in beweging te brengen en klachten als zwangerschapsmisselijkheid reageren hierop doorgaans goed. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht.

Zwangerschapsmisselijkheid, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Acupunctuur bij zwangerschapsmisselijkheid kan helpen om de energie in beweging te brengen waardoor de maag wordt ontlast. Klachten, zoals zwangerschapsmisselijkheid, kunnen zo veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Wanneer uw energie in beweging komt, kunnen gevoelens die aan de basis van de spanning liggen meer naar voren komen. Met behulp van acupunctuur kunnen deze een plek krijgen zodat de misselijkheid wezenlijk verandert. Mocht de misselijkheid niet over gaan is het vaak wel mogelijk een weg te vinden om, ondanks de klachten, (weer) te kunnen genieten van de zwangerschap en andere dingen in het leven.

Consult acupunctuur

Zwangerschapsmisselijkheid, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het intake gesprek niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook aan andere aspecten van uw zwangerschap, levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.