Acupunctuur en vermoeidheid tijdens zwangerschap

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten tijdens de zwangerschap. De groei van het kindje kost energie en vaak is er sprake van vastzittende energie. Dit betekent een tekort aan energie en vaak het niet kunnen beschikken over de aanwezige energie. Acupunctuur kan helpen energie te voeden en vastzittende energie weer te laten stromen zodat u daar weer de beschikking over heeft. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht.

Vermoeidheid tijdens zwangerschap, wat kan acupuunctuur voor u betekenen?

Een tekort aan energie kan met acupunctuur en moxa worden aangevuld. Moxa is gedroogd bijvoetkruid, dit wordt op of boven de huid gebrand. Vastzittende energie kan met behulp van acupunctuur weer in beweging komen, zodat u daar weer de beschikking over heeft. Klachten, zoals vermoeidheid tijdens de zwangerschap, kunnen zo veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Wanneer uw energie weer in beweging komt kan het zijn dat bepaalde gevoelens naar de voorgrond komen. Acupunctuur kan helpen om deze een plek te geven waardoor u steviger komt te staan. Mocht u vermoeid blijven is het vaak wel mogelijk een weg te vinden om, ondanks de vermoeidheid, (weer) te kunnen genieten van de zwangerschap en andere dingen in het leven.

Consult acupunctuur

Vermoeidheid, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het intake gesprek niet alleen aandacht aan uw vermoeidheid, maar ook aan andere aspecten van uw zwangerschap, levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.