Slapeloosheid / insomnia en acupunctuur

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van slapeloosheid.
Bij slapeloosheid, ook wel insomnia genoemd, is er sprake van een structureel tekort aan nachtelijke slaap. Dit kan zich uiten in moeite met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of onrustig slapen. Normaal gesproken zijn we overdag wakker en slapen we 's nachts. Activiteit (yang) en rust (yin) wisselen elkaar vloeiend af, net als de afwisseling tussen dag en nacht. Wanneer iemand last heeft van slapeloosheid, kan hij of zij de overgang van activeiteit naar rust niet goed maken en blijft hij of zij rusteloos, druk of heeft het gevoel dat zijn of haar hoofd 'aan blijft staan'. In termen van acupunctuur is er dan vaak sprake van vastzittende energie, soms ook in het hoofd. Met behulp van acupunctuur kan de energie in beweging komen zodat het makkelijker wordt om tot rust te komen en/of vanuit het hoofd meer in het lichaam te komen.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Slapeloosheid, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan uw slaapprobleem. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook problemen met slaap, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de slapeloosheid, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie ervan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de slapeloosheid kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met slapeloosheid, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw slapeloosheid, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klacht, maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.