Slapeloosheid en acupunctuur

Bij slapeloosheid, ook wel insomnia genoemd, is er sprake van een structureel tekort aan nachtelijke slaap. Dit kan zich uiten in moeite met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of onrustig slapen. Normaal gesproken zijn we overdag wakker en slapen we 's nachts. Activiteit (yang) en rust (yin) wisselen elkaar vloeiend af, net als de afwisseling tussen dag en nacht. Wanneer iemand last heeft van slapeloosheid, kan hij of zij de overgang van activeiteit naar rust niet goed maken en blijft hij of zij rusteloos, druk of heeft het gevoel dat zijn of haar hoofd 'aan blijft staan'. In termen van acupunctuur is er dan vaak sprake van vastzittende energie, soms ook in het hoofd. Met behulp van acupunctuur kan de energie in beweging komen zodat het makkelijker wordt om tot rust te komen en/of vanuit het hoofd meer in het lichaam te komen. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht.

Slapeloosheid, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Acupunctuur helpt om vastzittende energie in beweging te brengen en weer door te laten stromen naar andere delen van uw lichaam. Hierdoor komt u meer tot rust en kunnen klachten zoals slapeloosheid (insomnia) veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Wanneer u meer tot rust komt en energie van uw hoofd naar uw lijf gaat stromen, kunnen gevoelens die aan de basis van de onrust liggen meer naar voren komen. Met behulp van acupunctuur kunnen deze een plek krijgen zodat u wezenlijk tot rust kunt komen.

Consult acupunctuur

Slapeloosheid, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw slapeloosheid, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.