Acupunctuur bij pms en menstruatieklachten

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van menstruatieklachten en pms.
Pms (premenstrueel syndroom) zijn klachten die optreden tussen de eisprong en de menstruatie. Er kunnen zich ook tijdens de menstruatie klachten voordoen. De voornaamste klachten voor dan wel tijdens de menstruatie zijn buikpijn, rugpijn, migraine, hoofdpijn, gespannen borsten en emotionele klachten.
In termen van acupunctuur is er bij pms en menstruatieklachten sprake van vastzittende spanning, meestal in de buik maar vaak ook elders in het lichaam. Met behulp van acupunctuur kan deze spanning weer in beweging komen. Daarnaast kan acupunctuur helpen om anders met spanning om te gaan, hierdoor kunnen pms en andere menstruatieklachten duurzaam veranderen.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Menstruatieklachten en pms, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de pms of menstruatieklacht. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook pms en menstruatieklachten, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de klacht aandacht krijgt, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie ervan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de menstruatieklachten of pms kunnen duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met menstruatieklachten of pms, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw pms of menstruatieklachten, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klacht, maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.