Acupunctuur bij pms en menstruatieklachten

Pms (premenstrueel syndroom) zijn klachten die optreden tussen de eisprong en de menstruatie. Er kunnen zich ook tijdens de menstruatie klachten voordoen. De voornaamste klachten voor dan wel tijdens de menstruatie zijn buikpijn, rugpijn, migraine, hoofdpijn, gespannen borsten en emotionele klachten.
In termen van acupunctuur is er bij pms en menstruatieklachten sprake van vastzittende spanning, meestal in de buik maar vaak ook elders in het lichaam. Met behulp van acupunctuur kan deze spanning weer in beweging komen. Daarnaast kan acupunctuur helpen om anders met spanning om te gaan, hierdoor kunnen pms en andere menstruatieklachten bij de wortel aangepakt worden. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht.

Pms en menstruatieklachten, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Acupunctuur helpt om vastzittende spanning en energie in beweging te brengen en weer door te laten stromen naar andere delen van uw lichaam. Hierdoor kunnen klachten zoals pms en menstruatieklachten veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Wanneer uw energie in beweging komt, kunnen gevoelens die aan de basis van de spanning liggen meer naar voren komen. Met behulp van acupunctuur kunnen deze een plek krijgen zodat uw klachten wezenlijk veranderen.

Consult acupunctuur

Pms en menstruatieklachten, maar ook andere klachten, staan doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw pms en menstruatieklachten, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.