Overgang en acupunctuur

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van de overgang.
In de overgang, ook wel menopauze genoemd, gaat de vrouw van de vruchtbare periode in haar leven over naar de onvruchtbare periode. Het is ook echt een overgang naar een andere levensfase, en het kan zijn dat u daarin vast loopt. In termen van acupunctuur stagneert dan de energie en kunnen klachten geven als opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen. Daarbij kunnen thema's als loslaten en terugkijen actueel worden, hiermee komt er ruimte om het nieuwe te omarmen.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Overgang, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de overgangsklachten. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook overgangsklachten, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de klachten aandacht krijgen, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de overgangsklachten kunnen duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met overgangsklachten, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw overgang, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klacht, maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.