Migraine en acupunctuur

In mijn praktijk in Utrecht zie ik regelmatig mensen met migraine. Dit is een kloppende hoofdpijn die vaak aan een kant van het hoofd zit. Dit kan samengaan met gevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid en overgeven. In termen van acupunctuur is er bij migraine vaak sprake van vastzittende energie in het hoofd, waarbij de energie niet goed kan doorstromen naar de rest van het lijf. Wanneer klachten van migraine samen gaan met (spier-)spanning in nek en schouders kan dit een extra obstakel zijn voor de goede doorstroming van levensenergie. Migraine wordt vaak uitgelokt door stress of hormonlale veranderingen zoals menstruatie of overgang.

Migraine, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Bij migraine helpt acupunctuur de vastzittende energie in uw hoofd in beweging te brengen en weer door te laten stromen naar andere delen van uw lichaam. Wanneer er ook sprake is van klachten aan nek en schouders, behandel ik deze aanvullend met Chinese massage. Hierdoor komt men meer in uw lijf (en minder in uw hoofd) te zitten. Vanuit uw lichaam kunt u leren anders om te gaan met stress en emotionele spanning. Klachten zoals migraine kunnen hierdoor veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen. Eventuele andere klachten met betrekking tot menstruatie en overgang zullen dan ook meeveranderen.

Consult acupunctuur

Migraine staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak wordt een migraine aanval getriggerd door stress, hevige emoties en/of hormonale veranderingen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw migraine, maar ook aan andere aspecten van uw gezondheid, uw leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, Chinese massage en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.