Onvervulde kinderwens en acupunctuur

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

Helaas is het niet voor iedereen met kinderwens vanzelfsprekend om een kind te krijgen, zelfs wanneer iemand al een kind (of kinderen) heeft, lukt het niet altijd om nog een kind te krijgen. In termen van acupunctuur is er vaak sprake van vastzittende energie, doorgaans in de buik. Dit bemoeilijkt het zwanger worden en/of zwanger blijven.
In mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht richt ik mij voornamelijk op vrouwen waarbij geen medische aanwijzing is voor het uitblijven van een zwangerschap, zwangerschap bemoeilijkt wordt (bijvoorbeeld door PCOS - PolyCysteus Ovarium Syndroom) of zwangerschap vaak eindigt in een miskraam.

Kinderwens, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Met behulp van acupunctuur kan vastzittende energie, in dit geval vaak in de buik, in beweging komen. U voelt zich dan meer ontspannen en heeft meer energie tot uw beschikking. Klachten die u wellicht heeft in relatie tot uw menstruatiecyclus (zoals onregelmatige cyclus, pijnlijke menstruatie, klonters in het menstruatiebloed, pms of migraine) kunnen met een paar cycli van uw menstruatie veranderen. Vaak is het dan makkelijker om in verwachting te raken en in verwachting te blijven.
Naast acupunctuur bieden mijn consulten ruimte om stil te staan bij vragen als: hoe is het om (nog) niet in verwachting te zijn, hoe is het voor u om een miskraam (of miskramen) gehad te hebben. Aandacht te besteden aan dit soort vragen biedt meer ruimte voor uw hart. Zo kan er op termijn naast uw kinderwens weer meer ruimte ontstaan voor andere dingen.

Consult acupunctuur

Een kinderwens is doorgaans diep geworteld. Zodoende besteed ik bij het eerste consult, een intake-gesprek, niet alleen aandacht aan uw kinderwens en eventuele klachten, maar ook aan uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Momenteel start ik geen nieuwe behandelingen meer met mensen die een medisch traject bewandelen om zwanger te raken. Wel kun je terecht voor een goede voorbereiding op natuurlijk zwanger worden of cyclusregulatie.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.