Hooikoorts en acupunctuur

Hooikoorts is een veel voorkomende vorm van allergie. Bij hooikoorts is er een allergische reactie van de neusslijmvliezen en de ogen op stuifmeel (pollen), dit geeft klachten als niezen, loopneus, tranende ogen en jeuk in de neus en ogen. In termen van acupunctuur is er bij hooikoorts vaak sprake van vastzittende energie in het hoofd, met name bij de neus en/of de ogen. Met behulp van acupunctuur kan de vastzittende energie weer in beweging komen en doorstromen naar de rest van het lichaam.

Hooikoorts, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Vijf Elementen Acupunctuur, de acupunctuurvorm waar ik mee werk in mijn praktijk in Utrecht, richt zich niet alleen op uw hooikoorts maar verstevigt u ook op een dieper niveau. Dit kan helpen om anders in het leven te staan, figuurlijk maar soms ook letterlijk met een andere lichaamshouding. U kunt dan meer ontspannen mee te gaan met veranderingen in uw leven. Door acupunctuur kunnen bepaalde emoties beter voelbaar worden. Met behulp van acupunctuur en zelf hiervoor aandacht hebben, kunnen deze emoties een plek krijgen. Klachten, zoals hooikoorts, kunnen zo veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Consult acupunctuur

Hooikoorts, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw hooikoorts, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.