Hoofdpijn en acupunctuur

In mijn praktijk voor acupunctuur zie ik vaak mensen met hoofdpijn ten gevolge van spanning, de spanningshoofdpijn. De hoofdpijn gaat vaak gepaard met spierspanning in nek en schouders, emotionele spanning of vermoeidheid. In termen van acupunctuur is er spraken van energie die vast zit in het hoofd en niet meer goed door kan stromen naar de rest van het lichaam. Wanneer de hoofdpijn samen gaat met (spier-)spanning in nek en schouders kan dit een extra obstakel zijn voor de goede doorstroming van levensenergie.

Spanningshoofdpijn, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Bij spanningshoofdpijn helpt acupunctuur de vastzittende energie in uw hoofd in beweging te brengen en weer door te laten stromen naar andere delen van uw lichaam. Wanneer er ook sprake is van klachten aan nek en schouders, behandel ik deze aanvullend met Chinese massage. Hierdoor komt men meer in uw lijf (en minder in uw hoofd) te zitten. Vermoeidheid kan verminderen omdat u dan weer de beschikking heeft over uw energie die eerder vast zat. En vanuit uw lichaam kunt u leren anders om te gaan met stress en emotionele spanning. Klachten zoals hoofdpijn kunnen hierdoor veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Consult acupunctuur

Spanningshoofdpijn staat niet op zichzelf. De hoofdpijn gaat samen met (fysieke en/of mentale) spanning of vermoeidheid. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw hoofdpijn, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, massage en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.