Frozen shoulder - acupunctuur, Chinese massage en aandacht

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van een frozen shoulder.
Frozen shoulder (bevroren schouder) is een aandoening aan de schouder met pijnklachten, stijfheid en verminderde beweging van de schouder en de arm. Anatomisch gezien is er sprake van verklevingen van het schouderkapsel t.g.v. een ontsteking. Gezien vanuit de acupunctuur is er sprake van stagnatie (vastzitten) van levensenergie. Een fronzen shoulder kan ontstaan door overbelasting of een ongeval maar soms is de oorzaak niet duidelijk.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Frozen shoulder, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de frozen shoulder. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook frozen shoulder, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de frozen shoulder aandacht krijgt, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de frozen shoulder kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met een frozen shoulder, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw frozen shoulder, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klacht, maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.