Frozen shoulder - acupunctuur en Chinese massage

Frozen shoulder (bevroren schouder) is een aandoening aan de schouder met pijnklachten, stijfheid en verminderde beweging van de schouder en de arm. Anatomisch gezien is er sprake van verklevingen van het schouderkapsel t.g.v. een ontsteking. Gezien vanuit de acupunctuur is er sprake van stagnatie (vastzitten) van levensenergie. Een fronzen shoulder kan ontstaan door overbelasting of een ongeval maar soms is de oorzaak niet duidelijk.

Acupunctuur en Chinese massage: een krachtige combinatie

Met Chinese massage kan ik het kapsel van de schouder losmaken, en indien nodig masseer ik ook de nek en de bovenrug los. Acupunctuur helpt om de stagnatie op een dieper niveau beweging te brengen, zodat de meridianen (energiebanen) beter gaan stromen. Hierdoor ontstaat er weer ruimte in het schoudergewricht om te bewegen en zullen de pijnklachten verminderen of verdwijnen.
Wanneer er sprake is van stress-klachten of andere vormen van spanning dan zal hiervoor ook ruimte zijn in mijn behandelingen. Minder stress en/of emotionele spanning vertaalt zich doorgaans in minder fysieke spanning en pijn. Daarnaast kan ik u handvatten aanreiken om in balans te komen en anders met spanning om te gaan.

Consult

Wanneer ik u ga behandelen, behandel ik niet alleen uw klacht, maar u met uw klacht. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, tuina-massage en indien gewenst ruimte om anders te leren omgaan met spanning.
Wanneer er meer beweging komt in uw schouder en duidelijk veranderingen merkt m.b.t. omgaan met spanning, kunnen we overstappen op nog een aantal keren een korte afspraak voor enkel tuina-massage. Hiervoor reken ik dan een lager tarief.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.