Eczeem en acupunctuur

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van eczeem. Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Kenmerken van eczeem zijn rode huid, jeuk, schilfers, bultjes en blaasjes. Vanuit de acupunctuur zijn deze klachten van eczeem te zien als een uiting van spanning die via de huid een weg naar buiten zoekt. Dit verklaart dat eczeem kan verergeren in periodes van grotere lichamelijke en/of emtionele spanning. Met behulp van acupunctuur is het mogelijk in contact te komen met deze spanning en om een manier te zoeken om deze beter te gaan uiten. De huid hoeft dan minder (of niet meer) als uitlaatklep te fungeren.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Eczeem, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de eczeem. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook eczeem, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de eczeem aandacht krijgt, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de eczeem kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met eczeem, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw eczeem, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.