Eczeem en acupunctuur

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Kenmerken van eczeem zijn rode huid, jeuk, schilfers, bultjes en blaasjes. Vanuit de acupunctuur zijn deze klachten van eczeem te zien als een uiting van spanning die via de huid een weg naar buiten zoekt. Dit verklaart dat eczeem kan verergeren in periodes van grotere lichamelijke en/of emtionele spanning. Met behulp van acupunctuur is het mogelijk in contact te komen met deze spanning en om een manier te zoeken om deze beter te gaan uiten. De huid hoeft dan minder (of niet meer) als uitlaatklep te fungeren.

Eczeem, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Vijf Elementen Acupunctuur, de acupunctuurvorm waar ik mee werk in mijn praktijk in Utrecht, richt zich niet alleen op uw eczeem maar verstevigt u ook op een dieper niveau. Dit kan helpen om anders in het leven te staan, figuurlijk maar soms ook letterlijk met een andere lichaamshouding. U kunt dan meer ontspannen mee te gaan met veranderingen in uw leven. Door acupunctuur kunnen bepaalde emoties beter voelbaar worden. Met behulp van acupunctuur en zelf hiervoor aandacht hebben, kunnen deze emoties een plek krijgen. Klachten, zoals eczeem, kunnen zo veranderen, minder worden of zelfs verdwijnen.

Consult acupunctuur

Eczeem, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw eczeem, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.