CANS/RSI: acupunctuur, massage en handvatten voor balans

CANS staat voor 'Complaints of Neck, Arms and Shoulders', of in het Nederlands: KANS - Klachten aan Armen Nek en Schouders. Vroeger werdt dit RSI genoemd. Klachten kunnen bestaan uit pijn, tintelingen, doof gevoel en bewegingsbeperking. Dit kan verder gepaard gaan met vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, slecht slapen en klachten van depressiviteit. Deze klachten zijn vaak een gevolg van van herhaalde bewegingen (zoals bij de computer, sport of het bespelen van een muziekinstrument) in combinatie met spanning in werk- of privé-leven. Een ongeval kan ook de oorzaak zijn van deze klachten.
Acupunctuur en Chinese massage zijn onderdeel van Chinese geneeswijzen. Hierin worden klachten gezien als als het vastzitten van levensenergie, bij CANS is dat in ieder geval in de nek, schouders of armen. Door behandeling met acupunctuur en Chinese massage kan deze energie weer in beweging komen. Daarnaast kan ik u handvatten aanreiken om in balans te komen en anders met spanning om te gaan.

Acupunctuur, massage en handvatten voor balans

In mijn praktijk in Utrecht werk ik met een drievoudige behandering van CANS:

Acupunctuur bevordert doorstroming van levensenergie en versterkt het zelfregulerend vermogen van uw lichaam.

Chinese massage van de nek, schouder en/of arm brengt lokaal de energiedoorstroming op gang.

Handvatten voor balans helpen om spanning en daaraan gerelateere klachten te verminderen en in de toekomst te voorkomen. Zo wordt u zich meer bewust van patronen omtrent spanning en kunt u hiermee anders leren omgaan. Hierdoor kunt u ook zelf uw balans gaan vinden.

Consult

CANS, maar ook andere klachten, staat doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan dit soort klachten tegen een achtergrond van spanning prive of op het werk. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, Chinese massage en ruimte om anders te leren omgaan met spanning.
Wanneer u na een aantal behandelingen duidelijk veranderingen merkt m.b.t. omgaan met spanning, kunnen we, indien gewenst, overstappen op nog een aantal keren een korte afspraak voor enkel massage. Hiervoor reken ik dan een lager tarief.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.