CANS/RSI: acupunctuur, massage en anders doen

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van CANS (KANS) / RSI. CANS staat voor 'Complaints of Neck, Arms and Shoulders', of in het Nederlands: KANS - Klachten aan Armen Nek en Schouders. Vroeger werdt dit RSI genoemd.
Klachten kunnen bestaan uit pijn, tintelingen, doof gevoel en bewegingsbeperking. Dit kan verder gepaard gaan met vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, slecht slapen en klachten van depressiviteit. Deze klachten zijn vaak een gevolg van van herhaalde bewegingen (zoals bij de computer, sport of het bespelen van een muziekinstrument) in combinatie met spanning in werk- of privé-leven. Een ongeval kan ook de oorzaak zijn van deze klachten.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

CANS/RSI, wat kunnen acupunctuur en massage voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de CANS/RSI. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook CANS en RSI, je iets zinnigs kan laten weten. Zo geeft het in ieder geval aan dat u niet langer verder kunt op de manier waarop je dat eerer deed. Wanneer de klachten van CANS/RSI aandacht krijgen, door acupunctuur, massage en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de CANS.RSI kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur en massage in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met CANS/RSI behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.