Acupunctuur en burn-out/overspannen

Er wordt gesproken van overspannen wanneer iemand langdurig gespannen is en niet meer tot rust kan komen. Burn-out wordt gezien als een ernstige vorm van overspannen, waarbij iemand opgebrand raakt. Naast diepe vermoeidheid kunnen er klachten zijn als prikkelbaarheid, huilbuien, slapeloosheid, problemen met concentratie of darmklachten.
Burn-out en overspannenheid hebben als gemeenschappelijke factor het gevoel te overleven in plaats van te leven. Met acupunctuur en Chinese massage help ik u weer op weg. U kunt hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur en Chinese massage in Utrecht

Acupunctuur helpt bij burn-out en spanningsklachten:

Opbouw: acupunctuur voedt uw eigen energie waardoor u meer in uw eigen kracht komt. U kunt weer gaan leven in plaats van overleven.

Doorstroming: acupunctuur breng gestagneerde energie (spanning) in beweging. Hierdoor kunt u uw energie op een constructieve manier gaan gebruiken.

Verandering: acupunctuur helpt u inzien wat uw valkuilen zijn m.b.t. omgaan met spanning en hoe u hier anders mee om kan gaan.

Acupunctuur en Chinese massage

Acupunctuur en tuina-massage (Chinese massage) zijn onderdeel van de Chinese geneeswijzen. Hierin worden klachten gezien als een tekort en/of stagneren (vast zitten) van qi. Qi (spreek uit 'tsjie') is te vertalen als levensenergie. Met acupunctuur en massage wordt de qi aangevuld en in beweging gebracht. Hierdoor kunnen klachten veranderen, verminderen of zelfs verdwijnen.

Ik werk primair met acupunctuur en vul dat soms aan met tuina-massage (bijvoorbeeld bij klachten aan nek, schouder of rug) of aandachtsoefeningen.

Consult

Burn-out en spanningsklachten, staan doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan dit soort klachten tegen een achtergrond van spanning privé of op het werk. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intakegesprek, niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook aan andere aspecten van leven en uw levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, tuina-massage en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.