Acupunctuur en burn-out/overspannen

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van burn-out/overspannen. Er wordt gesproken van overspannen wanneer iemand langdurig gespannen is en niet meer tot rust kan komen. Burn-out wordt gezien als een ernstige vorm van overspannen, waarbij iemand opgebrand raakt. Naast diepe vermoeidheid kunnen er klachten zijn als prikkelbaarheid, huilbuien, slapeloosheid, problemen met concentratie of darmklachten.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Burn-out/overspannen, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de burn-out en klachten van overspannen. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook burn-out en overspannen, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt: burn-out laat u weten dat u niet langer verder kunt op de manier waarop u dat eerer deed. Wanneer de klachten van overspannen en burn-out aandacht krijgten, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de burn-out of oversapnnenheid kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

Wanneer u bij mij in de praktijk komt met burn-out of klachten van overspannen, behandel ik u, met uw klacht en uw (levens-)verhaal. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw klachten, maar ook naar de context daarvan, uw levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur, soms Chinese massage, en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden en bij eventuele obstakels die verandering in de weg staan.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en, wanneer uw vraag en mijn aanbod op elkaar aansluiten, een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.