Bevalling op gang helpen met acupunctuur

Het merendeel van de vrouwen bevalt zonder ingrijpen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap, maar in de loop van de 42ste week wordt vaak besproken wanneer de bevalling ingeleid gaat worden.
Vanaf het eind van de 41ste week is het heel goed mogelijk om met behulp van acupunctuur de bevalling op gang te helpen. Dit kan u een medische bevalling in het ziekenhuis besparen.

Bevalling opwekken, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Blokkades die de bevalling mogelijk tegehouden, kunnen met behulp van acupunctuur in beweging komen. Vijf Elementen Acupunctuur, de acupunctuurvorm waar ik mee werk in mijn praktijk in Utrecht, richt zich daarnaast ook op een dieper niveau. Dit kan helpen om beter bij uzelf te blijven in de aanloop naar en tijdens de bevalling.
Vaak lukt het om de bevalling op gang te helpen, maar het is geen garantie. Ondanks dat kunt u zich door middel van acupunctuur wel rustiger voelen, het eventueel inleiden van de bevalling is dan vaak beter te accepteren.

Consult acupunctuur

Om de bevalling op gang te helpen maakt u bij voorkeur aan het begin van de 42ste week een afspraak. Vaak is dit voldoende om binnen enkele dagen de bevalling op gang te brengen. Eventueel kan de behandeling na een paar dagen herhaald worden.
De eerste afspraak omvat een korte intake en een behandeling en duurt ongeveer een uur. Tijdens de intake kan ik me een beeld vormen van u en uw zwangerschap en kunnen we nagaan wat er nodig is om de bevalling op gang te helpen. Een eventueel vervolgconsult duurt 30 tot 60 minuten.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.