Bevalling op gang helpen met acupunctuur

Het merendeel van de vrouwen bevalt zonder ingrijpen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap, maar in de loop van de 42ste week wordt vaak besproken wanneer de bevalling ingeleid gaat worden.
Vanaf het eind van de 41ste week is het heel goed mogelijk om met behulp van acupunctuur de bevalling op gang te helpen. Dit kan u een medische bevalling in het ziekenhuis besparen.

Bevalling opwekken, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Blokkades die de bevalling mogelijk tegehouden, kunnen met behulp van acupunctuur in beweging komen en daarnaast zet ik acupunctuurpunten in die de bevalling op gang helpen. Verder kan de acupunctuur behulpzaam zijn om rust te vinden en in uw eigen kracht te blijven.
Vaak lukt het om de bevalling op gang te helpen, maar het is geen garantie. Ondanks dat kunt u zich door middel van acupunctuur wel rustiger voelen, het eventueel inleiden van de bevalling is dan beter te accepteren.

Consult acupunctuur in Utrecht

Om de bevalling op gang te helpen, komt u bij voorkeur aan het begin van de 42ste week op mijn praktijk langs voor een behandeling. Vaak is dit voldoende om binnen enkele dagen de bevalling op gang te brengen. Eventueel kan de behandeling na een paar dagen herhaald worden.
De eerste afspraak omvat een korte intake en een behandeling en duurt ongeveer een uur. Tijdens de intake kan ik me een beeld vormen van u en uw zwangerschap en kunnen we nagaan wat er nodig is om de bevalling op gang te helpen. Een eventueel vervolgconsult duurt 30 tot 60 minuten.
Voor het maken van een afspraak neemt u bij voorkeur tijdig contact op, rond de 40 weken zwangerschap, dan is er voldoende ruimte om een afspraak in te plannen. Mocht de bevalling voor de afgesproken behandeling al op gang zijn gekomen, dan kunt u de afspraak zonder problemen afzeggen.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.