Bekkenklachten / bekkeninstabiliteit en acupunctuur

Bekkenklachten, ook wel bekkeninstabiliteit genoemd, komen voornamelijk voor bij vrouwen tijdens of na de zwangerschap. In een enkel geval zijn bekkenklachten niet gerelateerd aan een zwangerschap. De meest voorkomende klachten zijn pijn bij het stuitje, onderrug, schaambeen of liezen. Dit kan zijn ten gevolge van een bevalling, een ongeval of belasting van het bekken door zwangerschap. In de acupunctuur wordt in het bekken gezien als de basis van de energiehuishouding. Bij bekkenklachten is dit fundament verzwakt. Bekkeninstabiliteit kan zodoende gepaard gaan met diepe vermoeidheid.

Bekkenklachten, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Acupunctuur kan bij bekkenklachten het bekken verstevigen en de energie beter laten doorstromen. Hierdoor nemen pijnklachten af of verdwijnen zelfs en voelen mensen zich vaak minder moe. Vijf Elementen Acupunctuur, de acupunctuurvorm waar ik mee werk in mijn praktijk in Utrecht, richt zich niet alleen op de primaire bekkenklachten, maar richt zich ook op de verstoring die hieraan ten grondslag richt. Dit kan helpen om anders in het leven te staan, figuurlijk maar soms ook letterlijk met een andere lichaamshouding.

Consult acupunctuur

Bekkenklachten, maar ook andere klachten, staan doorgaans niet op zichzelf. Vaak ontstaan klachten wanneer iemand is vastgelopen. Daarom besteed ik in het eerste consult, een intake gesprek, niet alleen aandacht aan uw bekkenklachten, maar ook aan andere aspecten van uw zwangerschap, levenssituatie en levensgeschiedenis. Vervolgconsulten bestaan uit acupunctuur en bieden ruimte om stil te staan bij veranderingen die plaatsvinden.
Wanneer u veel hinder heeft van uw klachten maken we de eerste keer een dubbele afspraak: een intake en een behandeling.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:


telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Gedurende een consult kan mijn telefoon niet altijd aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel ik zo spoedig mogelijk terug.