Bekkenklachten / bekkeninstabiliteit en acupunctuur

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van bekkenklachten, ook wel bekkeninstabiliteit genoemd. Bekkenklachten, bekkeninstabiliteit, komen voornamelijk voor bij vrouwen tijdens of na de zwangerschap. Soms zijn ze daar echter niet aan gerelateerd. Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Bekkenklachten, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan de bekkenklachten. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook bekkenklachten en bekkeninstabiliteit, je iets zinnigs kan laten weten en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de bekkenklachten aandacht krijgt, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de bekkenklachten kunnen duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen:

Anne Bonis
telefoon: 06 - 1394 8774
email: praktijk@lingshu.nl

Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.