Anne Bonis, acupunctuur en Chinese massage

Anne Bonis, acupuncturist en Chinese massage, Utrecht

Acupuncturiste en therapeut Chinese massage
Lid NVA

Hondsrug 817
3524 TR Utrecht

06 13948774
praktijk@lingshu.nl

Opleiding

Gefascineerd door de grootsheid van de krachten van de Aarde ben ik in 1994 geologie gaan studeren. Na mijn afstuderen in 2001 heb ik nog een jaar promotieonderzoek gedaan. In deze periode begon het mij te dagen dat ik in deze setting de mens miste. Zodoende heb ik in 2002 besloten niet verder te gaan in deze richting. De schoonheid van de Aarde met al haar krachten kan mij echter nog steeds boeien.
In 2000 ben ik begonnen met de beoefening van taiji en qigong (een Chinese bewegingsleer). Een aantal jaren heb ik les gehad van Jay Elfring, Centrum Well, Utrecht. Sinds 2007 volg ik qigongles bij Meester Kong Mien Ho, Wuji Institute, Amstelveen.
De taiji en qigong wekten mijn interesse voor de Chinese visie op de mens. Dit maakte dat ik in 2004 de opleiding acupunctuur ben gaan volgen bij Qing-Bai, Academie voor Chinese Geneeswijzen, Amersfoort. Een stage in het Second Peoples Hospital van Qing-Dao, China in 2006 maakte onderdeel uit van mijn opleiding. In 2007 heb ik mijn opleiding afgerond.
Van 2007 tot 2009 heb ik mij, onder supervisie van Koos van Kooten bekwaamd in de Vijf Elementen Acupunctuur.
In 2011 heb ik de tweejarige opleiding qigong tuina (Chinese massage) afgerond bij Meester Kong Mien Ho, Wuji Institute, Amstelveen.
Van 2017 tot 2020 heb ik de driejarige post-HBO opleiding Professionele Communicatie gevolgd bij Phoenix Opleidingen, waar ik TA, NLP en systemisch werken heb geleerd.

Werkervaring

Van 2002 tot 2004 werkte ik als geotechnisch adviseur bij een ingenieursbureau. Om meer tijd aan mijn opleiding acupunctuur te kunnen besteden, heb ik van 2005 tot 2007 in deeltijd gewerkt bij Vergelijk.nl waar ik productgegevens verwerkte.
Van 2007 tot 2011 werkte ik als acupuncturiste bij De Kraanvogel, in Utrecht.Vanaf 2011 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk Lingshu in Utrecht, Lunetten.

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik, naast nascholingen, uit qigong, cello spelen en hardlopen. Door regelmatige beoefening van qigong ontwikkel ik mijn eigen energie zodat ik dit kan in zetten in de behandeling. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en met mijn werk als acupuncturist wil ik graag mensen begeleiden om meer in contact te komen met hun eigen kracht en vitaliteit.