Acupunctuur en stuitligging

Bij een stuitligging ligt het kindje met het hoofd boven in de baarmoeder en met de billen (stuit) beneden. Aan het einde van de zwangerschap draaien de meeste baby's van een stuitligging naar een hoofdligging. Wanneeruw kind in een stuitligging blijft, bemoeilijkt dit een natuurlijke bevalling. Uit onderzoek is gebleken dat moxa-therapie de kans aanzienlijk vergroot dat uw baby alsnog draait van stuitligging naar hoofdligging. Behandeling voor stuitligging is mogelijk van de 33ste t/m 36ste week. U kan hiervoor een afspraak maken in mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht.

Stuitligging en moxa-therapie

Moxa, gedroogd bijvoetkruid, wordt gebruikt om een punt op de kleine teen te verwarmen. Dit stimuleert uw baby om te gaan draaien. In een consult laat ik u zien hoe dit werkt, de behandeling kunt u thuis voortzetten met hulp van bijvoorbeeld uw partner. Zodoende is het handig wanneer uw partner, of iemand anders die de behandeling voor u kan doen, mee komt naar het consult.
Doorgaans is het voldoende om 1 keer langs te komen, maar in sommige gevallen is het aan te raden een aantal vervolgafspraken te maken, bijvoorbeeld wanneer u emotioneel of lichamelijk erg gespannen bent of veel last heeft van harde buiken. Wanneer u beter weet te ontspannen is de kans dat uw kind draait groter, daarnaast kunt u rustiger en meer ontspannen de bevalling in gaan.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081