Slapeloosheid / insomnia en acupunctuur

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van slapeloosheid.
Bij slapeloosheid, ook wel insomnia genoemd, is er sprake van een structureel tekort aan nachtelijke slaap. Dit kan zich uiten in moeite met inslapen, doorslapen, te vroeg wakker worden of onrustig slapen. Normaal gesproken zijn we overdag wakker en slapen we 's nachts. Activiteit (yang) en rust (yin) wisselen elkaar vloeiend af, net als de afwisseling tussen dag en nacht. Wanneer iemand last heeft van slapeloosheid, kan hij of zij de overgang van activeiteit naar rust niet goed maken en blijft hij of zij rusteloos, druk of heeft het gevoel dat zijn of haar hoofd 'aan blijft staan'. In termen van acupunctuur is er dan vaak sprake van vastzittende energie, soms ook in het hoofd. Met behulp van acupunctuur kan de energie in beweging komen zodat het makkelijker wordt om tot rust te komen en/of vanuit het hoofd meer in het lichaam te komen.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Slapeloosheid, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan uw slaapprobleem. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook problemen met slaap, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de slapeloosheid, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie ervan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de slapeloosheid kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081