Acupunctuur en perifere neuropathie t.g.v. chemotherapie

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van perfere neuropathie ten gevolge van chemotherapie.
Neuropathie is een bekende bijwerking van sommige chemokuren. De kenmerken zijn, tintelingen, doof gevoel en pijn aan handen, voeten en soms het gelaat. In mijn praktijk heb ik goede de behandeling van neuropathie ten gevolge van Taxol (paclitaxel) en Taxotere (docetaxel). Ook helpt acupunctuur bij verbetering van de vitaliteit en bij klachten als vermoeidheid en misselijkheid. Bovendien is acupunctuur een veilige behandelvorm.

Neuropathie, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Acupunctuur richt zich enerzijds op het opbouwen en herstel, anderzijds op een betere doorstroming in het lichaam. Hierdoor kunnen neuropathie klachten als tintelingen, doof gevoel en pijn minder worden en soms ook over gaan. Een dosisreductie (om verergering van de klachten te voorkomen) kan hiermee wellicht worden voorkomen. Toename van vitaliteit en vermindering van klachten als vermoeidheid of misselijkheid hoor ik vaak terug van mensen.
Het is raadzaam om met acupunctuur te beginnen bij de eerste klachten van neuropathie, maar ook wanneer de klachten al langer bestaan kan acupunctuur behulpzaam zijn. Soms willen mensen behandeld worden met acupunctuur ter verkoming van neuropathie, ook daarvoor kan acupunctuur ingezet worden.

Consult acupunctuur in Utrecht

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

Opgenomen in Verwijsgids Kanker van IKNL
KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081