Acupunctuur en migraine

Welkom op de site van mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht. Mijn naam is Anne Bonis en als acupuncturiste bied ik een duurzame benadering van een migraine.
In mijn praktijk in Utrecht zie ik regelmatig mensen met migraine. Dit is een kloppende hoofdpijn die vaak aan een kant van het hoofd zit. Dit kan samengaan met gevoeligheid voor licht en geluid, misselijkheid en overgeven. In termen van acupunctuur is er bij migraine vaak sprake van vastzittende energie in het hoofd, waarbij de energie niet goed kan doorstromen naar de rest van het lijf. Wanneer klachten van migraine samen gaan met (spier-)spanning in nek en schouders kan dit een extra obstakel zijn voor de goede doorstroming van levensenergie. Migraine wordt vaak uitgelokt door stress of hormonlale veranderingen zoals menstruatie of overgang.
Ik werk primair met acupunctuur, wat ik vaak combineer met aandachtgerichte oefeningen en/of Chinese massage.

Migraine, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Mijn behandeling richt zich, door de combinatie van acupunctuur en aandacht, op dat wat ten grondslag ligt aan uw migraine. Het is mijn ervaring dat een klacht, ook migraine, u iets zinnigs kan laten weten, en dat een positieve intentie aan de basis ervan ligt. Wanneer de migraine aandacht krijgt, door acupunctuur en bewustwording, komt daarmee ook ruimte voor de positieve intentie daarvan en kan dit een bron worden om uit te putten. Van hieruit kan er wezenlijk iets veranderen, de migraine kan duurzaam verminderen of overgaan.

Consult acupunctuur in Utrecht

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081