IUI, IVF of ICSI en acupunctuur

Helaas is het niet voor iedereen met kinderwens vanzelfsprekend om een kind te krijgen, zelfs wanneer iemand al een kind (of kinderen) heeft, lukt het niet altijd om nog een kind te krijgen. Steeds meer stellen kiezen dan voor IUI (intra-uteriene inseminatie), IVF (in-vitrofertilisatie of reageerbuisbevruchting) of ICSI (intracytoplasmatische sperma injectie). In mijn praktijk voor acupunctuur in Utrecht zie ik vaak vrouwen die kiezen voor een vruchtbaarheidsbehandeling: IUI, IVF of ICSI.Wanneer een vrouw op natuurlijke wijze niet in verwachting kan raken, is er in termen van acupunctuur vaak sprake van spanning en vastzittende energie, doorgaans in de buik. De emotionele en lichamelijke belasting van de vruchtbaarheidsbehandeling kan daarnaast ook weer een bron zijn voor meer spanning. Met behulp van acupunctuur kan deze spanning weer in beweging komen, dit geeft meer ontspanning en vaak is het dan ook makkelijker om in verwachting te raken.

IUI, IVF, ICSI, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Met behulp van acupunctuur kan vastzittende energie, in dit geval vaak in de buik, in beweging komen. Na een paar menstruatiecycli kunt u effecten gaan merken: u voelt zich meer ontspannen en heeft meer energie tot uw beschikking. Wanneer de vruchtbaarheidsbehandelingen een overheersende plek in uw leven inneemt, kan er naast uw kinderwens en vruchtbaarheidsbehandelingen meer ruimte ontstaan andere dingen. Vaak is het dan makkelijker om in verwachting te raken.
Naast acupunctuur bieden mijn consulten ruimte om stil te staan bij vragen als: hoe wilt u vruchtbaarheidsbehandeling aan gaan, wat wilt u wel en wat wilt u niet, hoe is het om (nog) niet in verwachting te zijn. Aandacht besteden aan dit soort vragen (hoe het voor u is) geeft meer ruimte voor het hart. Hierdoor kan er op termijn naast uw vruchtbaarheidsbehandelingen en uw kinderwens weer meer ruimte ontstaan voor andere dingen.

Consult acupunctuur

In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081