Bevalling op gang helpen met acupunctuur

Het merendeel van de vrouwen bevalt zonder ingrijpen tussen de 37 en 42 weken zwangerschap, maar in de loop van de 42ste week wordt vaak besproken wanneer de bevalling ingeleid gaat worden.
Vanaf het eind van de 41ste week is het heel goed mogelijk om met behulp van acupunctuur de bevalling op gang te helpen. Dit kan u een medische bevalling in het ziekenhuis besparen.

Bevalling opwekken, wat kan acupunctuur voor u betekenen?

Blokkades die de bevalling mogelijk tegehouden, kunnen met behulp van acupunctuur in beweging komen en daarnaast zet ik acupunctuurpunten in die de bevalling op gang helpen. Verder kan de acupunctuur behulpzaam zijn om rust te vinden en in uw eigen kracht te blijven.
Vaak lukt het om de bevalling op gang te helpen, maar het is geen garantie. Ondanks dat kunt u zich door middel van acupunctuur wel rustiger voelen, het eventueel inleiden van de bevalling is dan beter te accepteren.

Consult acupunctuur in Utrecht

Om de bevalling op gang te helpen, komt u bij voorkeur aan het begin van de 42ste week op mijn praktijk langs voor een behandeling. Vaak is dit voldoende om binnen enkele dagen de bevalling op gang te brengen. Eventueel kan de behandeling na een paar dagen herhaald worden.
In het eerste consult begin ik met een intake. Om te beginnen wil ik mij een beeld vormen van u, uw klacht en de achtergrond daarvan. Daarnaast zal ik via lichamelijk onderzoek (o.a. de pols en de meridianen) informatie verzamelen. Vaak kan ik dan al letterlijk de vinger leggen op een of meerdere acupunctuurpunten om te prikken. Als u wilt kunnen we dan ook alvast een start maken met de behandeling.
Bij de vervolgconsulten zal ik steeds weer nagaan wat er nodig is.

Voor het maken van een afspraak neemt u bij voorkeur tijdig contact op, rond de 40 weken zwangerschap, dan is er voldoende ruimte om een afspraak in te plannen. Mocht de bevalling voor de afgesproken behandeling al op gang zijn gekomen, dan kunt u de afspraak zonder problemen afzeggen (ook als dit kort van tevoren is).

Afspraak maken?

Voor informatie of voor het maken van een afspraak voor acupunctuur, eventueel in combinatie met aandachtgerichte oefeneningen en/of Chinese massage, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan niet altijd de telefoon aannemen, maar wanneer u uw naam en telefoonnummer inspreekt op mijn voicemail bel u terug. Een email sturen kan natuurlijk ook.

Contact

Anne Bonis, acupuncturiste
Hondsrug 817
3524 BZ Utrecht
T: 06 1394 8774
E: praktijk@lingshu.nl

Registraties

NVA logo

KvK Utrecht/Midden-NL: 30260743
meldingsnummer CBP: m1585081